Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمهوری آذربایجان از ارمنستان خواسته است تا بدون هیچ بهانه‌ای نقشه اراضی مین‌گذاری شده طی نبرد اخیر با این کشور را ارائه دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، کمیسر حقوق بشر جمهوری آذربایجان روز شنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار دریافت نقشه‌های اراضی مین گذاری شده از سوی ارمنستان در نبرد اخیر با این کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به نوشته خبرگزاری «ترند نیوز» جمهوری آذربایجان در این بیانیه نسبت به اراضی مین گذاری شده که تهدیدی برای مردم است، ابراز نگرانی جدی کرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است که شهر‌ها و روستا‌های آزاد شده هنگام اشغال از سوی نیرو‌های مسلح ارمنستان به طور کامل تخریب شد در طول اشغال، بیش از ۱۰۰۰۰۰ مین در این اراضی کار گذاشته شد و ارمنستان هنوز از ارائه نقشه اراضی مین‌ها خودداری می‌کند.

در بخشی از بیانیه آمده است: «پس از جنگ، ده‌ها نفر در نتیجه انفجار مین کشته یا زخمی شدند که در این میان ۱۰ کشته و ۱۱ مجروح از غیرنظامیان بودند. اراضی مین گذاری شده می‌توانند تا دهه‌ها فعال بمانند و تهدیدی جدی محسوب شوند. این همچنین مانعی جدی برای بازگشت آوارگان به این مکان‌هاست و روند بهبود و توسعه را به طور قابل توجهی به تأخیر می‌اندازد.»

در بخشی دیگر از این بیانیه آمده است: «ارمنستان برای اطمینان از جان مردم باید بدون قید و شرط نقشه مناطق مین گذاری شده را در اختیار جمهوری آذربایجان قرار دهد.»

این در حالی است که یگان‌های مهندسی ارتش جمهوری آذربایجان به همراه نیرو‌های پشتیبانی ارتش ترکیه از چند هفته گذشته مشغول مین روبی مناطق آزاد شده هستند که در طول جنگ ۴۴ روزه اخیر در مناطق مختلف کاشته شده است.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان بعد از ۴۴ روز درگیری در قره‌باغ کوهستانی با وساطت روسیه ۲۴ آبان (نهم نوامبر)، بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق رسیدند.
براساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان را در آغ‌دام، کلبجر و لاچین را تخلیه کرده و کریدوری زمینی از نخجوان به آذربایجان ایجاد کند.

در مقابل جمهوری آذربایجان نیز متعهد شد ضمن توقف عملیات‌های نظامی در قره باغ، کریدور لاچین را (به عرض ۵ کیلومتر) برای اتصال قره‌باغ به خاک ارمنستان تضمین کند. شهر آزاد شده شوشا به همراه همه مناطق آزادشده طی ۴۴ روز گذشته هم به جمهوری آذربایجان واگذار شد. روسیه نیز طی این مدت تا ۵ سال، به عنوان حافظ آتش بس نیرو‌های پاسدار صلح خود را در منطقه قره‌باغ کوهستانی و در امتداد خطوط تماس مستقر کرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مین گذاری باکو ارمنستان جمهوری آذربایجان قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۲۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زدوخورد معترضان اسرائیلی با عناصر پلیس در اراضی اشغالی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در گزارش منتشر شده از سوی نهاد رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی آمده است: معترضان و نیروهای پلیس در حیفا با یکدیگر درگیر شدند. این افراد خواهان دستیابی به توافق آتش بس با نیروهای فلسطینی هستند.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد: درگیری‌هایی میان نیروهای پلیس و معترضان در تل آویو رخ داده است.

پیش از این روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از برخی مسئولان گزارش داده بود: پیشنهاد ارائه شده از سوی حماس در خصوص آتش بس تغییرات اندکی نسبت به پیشنهاد ارائه شده از سوی تل آویو و واشنگتن دارد.

این روزنامه ادامه داد: پاسخ حماس جدی بود و اینک توپ در زمین اسرائیل است. تل آویو باید تصمیم بگیرد وارد این توافقنامه خواهد شد یا خیر.

شب گذشته جنبش مقاومت اسلامی فلسطین اعلام کرد که با طرح پیشنهادیِ آتش‌بسی که از سوی میانجی گران مصری و قطری ارائه شده موافقت کرده است.

کد خبر 6098942

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به مذاکرات مستقیم جمهوری‌آذربایجان و ارمنستان
  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • تلاش باکو برای جذب سرمایه خارجی
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • نخست وزیر ارمنستان: تعلیق مذاکرات مرزی با آذربایجان، منجر به جنگ می‌شود
  • زدوخورد معترضان اسرائیلی با عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • بارندگی شدید و سیل از دبی به سمت ارمنستان روان شد | فیلم
  • تغییرات گوگل مپس برای گوشی‌های اندرویدی از راه می‌رسد
  • درخواست عشایر شهرستان اهر برای هموارسازی مسیر‌های ییلاقی