Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ در شمال رود ارس پس از یک ماه و نیم تبدل آتش به پایان رسید و دولت ارمنستان با پذیرش شکست از باکو و متحدانش، ۷۰ درصد از مساحت تحت تصرق را در منطقه «قره باع» از دست داد.

سرویس جهان مشرق؛ از پنجم مهرماه امسال تحولات در شمال رود ارس با حمله همه جانبه نیروهای ارتش آذربایجان علیه نظامیان ارمنستانی برای بازپس گیری منطقه مهم و راهبردی «قره باغ» وارد مرحله جدیدی شد و درگیری های سنگینی در این محور به وقوع پیوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای آذربایجانی برخلاف گذشته در این جنگ تمام عیار و سرنوشت تنها نبودند و ارتش ترکیه با ارسال تجهیزات نظامی و اعزام یگان های پهپادی و مستشاران نظامی در میدان نبرد حاضر شد و  در جریان نبردها نقش ویژه ای را در حمایت از باکو ایفا کرد.

حمایت های دولت ترکیه از آذربایجان در این جنگ فقط به این موارد خلاصه نشد و آنکارا صدها تن از عناصر گروهک‌های تروریستی را هم از مناطق اشغالی شمال غرب سوریه و سایر کشورهای منطقه به خطوط درگیری ها در منطقه قره باغ اعزام کرد تا راه برای پیشروی ها باز شود.

ائتلاف تشکیل شده برای پشتیبانی از دولت آذربایجان در جنگ قره باغ یک ضلع مهم دیگر هم داشت و رژیم صهیونیستی با ارسال تجهیزات نظامی به باکو کمک کرد با قدرت بیشتری  وارد عمل شود و کار را برای نظامیان ارمنستانی در میدان نبرد سخت تر کند.

به گزارش مشرق، جنگ در قره باغ پس از ۴۵ روز درگیری سنگین در بیستم آبان ماه امسال با امضای توافقی که روسیه نقش اصلی را در تصویب آن برعهده داشت با پیروزی چشمگیر دولت آذربایجان به پایان رسید و ارمنستان با دادن امتیازهای زیاد متحمل شکستی مهلک شد.

از زمان آغاز درگیری ها نیروهای ارتش آذربایجان با پشتیبانی گسترده نیروی هوایی ارتش ترکیه (به ویژه یگان پهپادی) و دیگر نیروهای اعزامی به این منطقه، موفق شدند دهها منطقه را با مساحت ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربعی در منطقه قره باغ از تصرف نظامیان ارمنستانی خارج کنند.

در جریان جنگ یک ماه و نیمه در منطقه قره باغ با عقب نشینی نیروهای ارمنستانی مناطق مهمی از جمله «شوشا، فضولی، هادروت، قبادلی، زنگیلان، جبرائیل، قراوند و ...» پس از نزدیک به ۳۰ سال تصرف، به کنترل نیروهای آذربایجان و متحدانش درآمدند.

با پیشروی های میدانی نظامیان آذربایجانی و عناصر ائتلاف، تحولات میدانی ۱۸۰ درجه تغییر کرد و حدود ۳۵ درصد از مساحت منطقه قره باغ (نقاط جنوب شرق، جنوب غرب و جنوبی هم مرز با ایران) به تسلط باکو درآمد.

 

برای مشاهده جزئیات نقشه، روی تصویر کلیک کنید

البته با توجه به توافق صورت گرفته که با نظارت روس‌ها در حال پیش بردن است، بخش هایی از مناطق شمال شرق، شمال غرب، جنوب غرب و غرب منطقه قره باغ در هفته های آینده و براساس زمان بندی مشخص به نیروهای آذربایجانی تحویل داده می‌شود.

براساس این توافق ایروان موظف است نیروهای خود را از مناطق «آقدام، لاچین، کلبجر، قراگول» و مناطق غربی و شمال غربی علادین و مناطق غربی، جنوب غربی و شمال غربی قبادلی که با ارمنستان هم مرز هستند، خارج و کنترل این نقاط را به باکو واگذار کند؛ در این توافق مقرر شده شهر لاچین زیر نظر نیروهای صح روسی قرار گیرد.

با در نظر گرفتن این بخش از توافق دولت ارمنستان حدود ۳۵ درصد دیگر از مساحت منطقه قره باغ را تخلیه می‌کند و به نیروهای ارتش آذربایجان تحویل می‌دهد تا در مجموع حدود ۷۰ درصد از خاک این منطقه به کنترل باکو و متحدانش درآید.

براساس توافق به دست آمده، حداقل ۲ هزار نفر از نیروهای روسی با ۵۰۰ خودروی نظامی و زرهی در محور مرکز به شمال منطقه قره باغ از جمله مناطق «خان کندی، خوجالی، مارتونی، کارمیرشوکا، داغیورد، هیوالی، مارتاکرت و ...» مستقر خواهند شد.

سرلشکر «ستم عثمانوویچ» معاون فرمانده ناحیه نظامی جنوب نیز فرماندهی گروه صلح بانان روسیه را در این مناطق برعهده خواهد داشت؛ این نقاط که ۳۰ درصد از خاک منطقه قره باغ را شامل می شوند در سیطره دولت ارمنستان باقی خواهند ماند.

به گزارش مشرق، دولت ترکیه از توافق به وجود آمده رضایت کامل ندارد چرا که نگران نفوذ نیروهای روسی در منطقه قره باغ است و در همین ارتباط پهپادهای نیروی هوایی ارتش خود را در روزهای گذشته از پایگاه هوایی استان ایغدیر در شرق این کشور در نزدیکی حریم هوایی ارمنستان به پرواز درآورده تا فعالیت های نیروهای صلح بان روسیه را در محورهای اربونی و ایروان رصد کنند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ گزارش اختصاصی مشرق قره باغ ارمنستان آذربایجان روسیه قفقاز ترکیه آنکارا باکو ایروان رود ارس رژیم صهیونیستی تروریست های تکفیری سوریه اخبار داغ تحولات منطقه ارتش ترکیه دولت آذربایجان نیروهای آذربایجان منطقه قره باغ شمال غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورونیوز، سازمان بین المللی انرژی (IEA) که سرعت تولید فناوری‌های پاک را ارزیابی می‌کند در گزارشی اعلام کرد، سال گذشته، شاهد افزایش ۷۰ درصدی سرمایه گذاری در فناوری‌های پاک مانند فتوولتائیک خورشیدی (PV)، باتری ها، نیروی باد، الکترولیز‌ها و پمپ‌های حرارتی بوده ایم که در این بین، چین سه چهارم سرمایه گذاری‌های جهانی را به خود اختصاص داده است.

چین بیش از ۸۰ درصد ظرفیت تولید ماژول‌های خورشیدی PV و تولید باتری را در اختیار دارد و بزرگترین صادرکننده باتری‌های برقی در جهان است؛ چراکه حدود ۷۰ درصد از کل صادرات را در سال ۲۰۲۳ تشکیل داد. 

این غول آسیایی در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد از ظرفیت جهانی مواد فعال «کاتد» و بیش از ۹۷ درصد ظرفیت برای مواد فعال «آند» را در اختیار دارد. کاتد و آند اجزای اصلی باتری برای تولید باتری‌های لیتیوم یونی با کیفیت بالا هستند که در ساخت خودرو‌های الکتریکی یا سیستم‌های ذخیره انرژی به کار می‌روند.

در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا هر کدام پنج درصد از تولید باتری را تشکیل می‌دهند، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد ظرفیت انباشته شده توسط این سه منطقه از جمله چین تا سال ۲۰۳۰ بالای ۹۰ درصد باقی بماند.

کارگر ارزان و یارانه‌های دولتی، چین را در خط مقدم مسابقه فناوری پاک نگه می‌دارد.

سازمان بین المللی انرژی سطح کارخانه از بیش از ۷۵۰ تاسیسات را ارزیابی و اعلام کرد: تاسیسات تولید باتری، انرژی بادی و خورشیدی PV معمولا در آمریکا و اروپا ۷۰ تا ۱۳۰ درصد گران‌تر از چین است. هزینه‌های تولید ماژول PV خورشیدی در چین حدود ۳۵ تا ۶۵ درصد کمتر از اروپا یا آمریکاست. 

«اورسولا ون درلاین» «Ursula von der Leyen» رئیس کمیسیون اروپا، به رییس جمهور چین، «شی جین پینگ» «Xi Jinping» گفته است روابط اتحادیه اروپا و چین «به دلیل مازاد ظرفیت ناشی از کمک‌های دولتی، دسترسی نابرابر به بازار و وابستگی بیش از حد به چالش کشیده شده است»؛ موضوعاتی که قرار است توسط رهبران اتحادیه اروپا و شی طی یک گردهمایی رسمی در پاریس پایتخت فرانسه مورد بحث قرار دهند.

«فاتح بیرول» «Fatih Birol» مدیر اجرایی سازمان بین المللی انرژی، گفت: هنوز سرمایه گذاری بیشتری برای برخی فناوری‌ها مورد نیاز است و تولید انرژی پاک «می تواند به طور گسترده تری در سراسر جهان رسوخ کند». 

«دریس آکه» «Dries Acke» معاون مدیر عامل شرکت «سولار پاور یوروپ» مستقر در بروکسل، تمرکز تولید PV خورشیدی در یک منطقه خاص را «خطر قابل توجه» ذکر می‌کند و می‌گوید: عرضه بیش از حد کنونی پنل‌های خورشیدی «ثبات بازار» را تهدید می‌کند.

مقامات اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند با ارائه راه حل‌های قانونی و یارانه ای، ظرفیت‌های تولیدی خود را به گونه‌ای تقویت کنند که مانع از سلطه چین بر بازار جهانی فناوری‌های پاک شوند.

«کریستف گرودلر» «Christophe Grudler» نماینده فرانسوی پارلمان اروپا پیشنهاد کرده است سازوکار تعدیل مرز کربن به محصولات نهایی تعمیم داده و به طور کلی «رویکردی کمتر ساده لوحانه ای» برای تسلط اقتصادی چین اتخاذ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • ساخت ۵۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی
  • هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۱۷؛هشدار بارش‌های شدید در ۱۷ استان
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • هشداز نارنجی سازمان هواشناسی برای برخی از مناطق کشور
  • رگبار باران و رعدوبرق در ۶ استان کشور طی امروز / بارش‌ها در کدام مناطق تشدید می‌شود؟
  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران